May 3, 2015 Sofus Midtgaard

LAUNCH Nordic samler IKEA, Novozymes, Nike, NASA m.fl. omkring skalering af bæredygtige materialer

NASA, IKEA Group, Novozymes, Nike Inc., Kvadrat, nordiske myndigheder, førende forskere, designere og materiale innovatører samledes d. 28. april til LAUNCH Nordic Summit i København, for sætte tryk på udvikling af bæredygtige materialer.

Materialer og produktionen af disse har en afgørende indflydelse på verdensøkonomien og miljøet. Som eksempel producerer vi globalt 8 tons plastik pr. sekund. Det er materiale nok til at pakke hele Sverige ind i plastfolie hver 8. minut. Kun 1% af dette er bio-plast.

LAUNCH Nordic Summit samlede d. 28/4 i København repræsentanter fra organisationer som Nike Inc., NASA, USAID, US State Department, IKEA Group, Novozymes, Kvadrat, LEGO Group, H&M, Carlsberg, Haldor Topsøe, Ellen MacArthur Foundation samt flere nordiske ministerier og offentlige institutioner for at sætte tryk på udviklingen af mere bæredygtige og sunde materialer.

Morten Østergaard Deputy Prime Minister Denmark

 

“De største udfordringer, vi står overfor som samfund, er globale og kræver derfor også grænseoverskridende svar. De kan ikke løses af nationerne hver for sig eller af politikerne alene. Samarbejde, som det vi ser her mellem både amerikanske og nordiske myndigheder, regeringer og nogle af de største virksomheder, er vejen frem, hvis vi skal finde løsninger, der både virker og er bæredygtige.”

Morten Østergaard, Økonomi- og Indenrigsminister

Forestil dig en verden, hvor din T-shirt er produceret af fibre dyrket i havet. Hvor mikroorganismer fra madaffald og svampe bruges til at producere din sofa. Eller en verden hvor din seng renser luften i soveværelset. Eller forestil dig, at du i stedet for at eje alt omkring dig, leasede dine møbler og hårde hvide varer og dermed holdt produkter og materialer i cirkulation.

Håkan Nordkvist IKEA Group

“Vi arbejder på at gøre hele vores produktsortiment mere bæredygtigt, herunder udvikle og udvide vores brug af materialer, som er bedre for mennesker og miljø, og dermed spille en aktiv rolle i overgangen til en cirkulær økonomi. LAUNCH Nordic er et stærkt partnerskab med fokus på at udvikle mere bæredygtige materialer og nye innovationer, og vi er meget glade for at være med.”

Håkan Nordkvist, Chef for Bæredygtig Innovation, IKEA Group

Under LAUNCH Nordic Summit d. 28/4 annonceredes Innovation Challenge 2015. Det er muligt at deltage for enkeltpersoner og teams, samt som nystartet eller etableret virksomhed.

Ansøgningsfrist bliver d. 12. august 2015. I oktober 2015 bliver de 10 bedste innovationer udvalgt, og de udvalgte innovatører vil få adgang til et unikt accelerationsprogram, der yder støtte, netværk og mentorordninger fra indflydelsesrige virksomhedsledere, eksperter og regeringsrepræsentanter.

Catherine Coleman NASA

“I NASA udvikler vi den næste generation af rumfartøjer, som skal bringe astronauterne i kredsløb om Jorden, på vej til asteroider og på et tidspunkt helt til Mars. Vi er derfor altid på jagt efter ny viden indenfor materialer. Norden har været pionerer indenfor bæredygtighed, og vi ser derfor frem til at få indsigt fra de nordiske organisationer og innovatører, som deltager i LAUNCH Nordic. ”

Dr. Catherine Coleman, NASA Astronaut & PhD i kemi.

I 2014 deltog 65 innovatører fra 18 lande i LAUNCH Nordic Innovation Challenge herunder bl.a. danske Vigga Svensson med Vigga.US. Du kan læse mere om de udvalgte innovatører fra 2014 her:

http://www.launch.org/innovators

LAUNCH Nordic søger i 2015 efter innovationer med potentiale til at skalere globalt, samt nytænkende prototyper og teknologier. Innovationer kan være nye forretningsmodeller, teknologier, procesteknologier eller programmer, der har potentiale til at skabe en mere bæredygtig verden af materialer og materialeproduktion.

LAUNCH Nordic er et partnerskab mellem IKEA Group, Novozymes, Kvadrat, Vinnova, Udenrigsministeriet, Miljøministeriet, Region H., Region Skåne samt Malmö Stad. Fælles for partnerne er et stærkt ønske om at skabe mere bæredygtige og sunde produkter. Herudover har alle partnere forpligtet sig til at hjælpe innovatører indenfor bæredygtige materialer eller produktionsteknologi.

claus-stig-pedersen-novozymes

“Det særlige ved LAUNCH Nordic er det stærke partnerskab af både regering, forskning og industri. Offentlig-private partnerskaber er præcis hvad vi har brug for til at hjælpe bæredygtige innovationer til at skalere. Vi ser frem til at forme en mere bæredygtig verden af materialer.

Claus Stig Pedersen, Senior Director, Sustainability, Novozymes.

LAUNCH Nordic er en del af LAUNCH – en global innovationsplatform grundlagt af Nike, NASA, USAID (US Agency for International Development) og det amerikanske Udenrigsministerium. LAUNCH har til formål at identificere og accelerere innovationer, der bidrager til nytænkning indenfor bæredygtige materialer.

“Vi er glade for at se det imponerende opbud af virksomheder og partnere, der deltager på dette års LAUNCH Nordic Summit. LAUNCH Nordic er et godt eksempel på, hvordan partnere på internationalt plan ved at forene kræfterne kan fremme bæredygtighed og dermed gøre en reel forskel. Vi ser frem til at byde alle vores internationale partnere velkommen i København til at hjælpe os med at drive grøn vækst, ved at udvikle morgendagens løsninger for produktionsmetoder og nye materialer. ”

Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden Danmark.

Blandt deltagerne ved LAUNCH Nordic Summit er: Catherine Coleman, NASA Astronaut & ph.d. i kemi, Håkan Nordkvist, chef for Sustainability Innovation, IKEA Group, Andrew Morlet, administrerende direktør for Ellen MacArthur Foundation, Nelleke van der Puil, VP Materials, LEGO Koncernen og Ida Auken, MF & Young Global Leader WEF.

For mere information om innovatører og LAUNCH NORDIC Summit, kontakt Sofus Midtgaard, LAUNCH Nordic: +45 30220111 – eller sofus@launch.org.

For mere information vedr. LAUNCH Nordic partnere:

–        NASA:  Joshua Buck: jbuck@nasa.gov

–        IKEA Group: Jamie Rusby: jamie.rusby@ikea.com

–        Novozymes: Debbie Spillane: DbSp@novozymes.com

–        Region Hovedstaden:  70 20 95 88

–        Miljøministeriet:  +45 40859405 mshan@mst.dk

–        Økonomi- og Indenrigsministeriet: Philip Flores +45 72282400 pf@oim.dk

–        LAUNCH Nordic: Sofus Midtgaard: + 45 30220111 sofus@launch.org

———————————————-

Om LAUNCH Nordic

Launch Nordic er et offentligt-privat partnerskab mellem IKEA, Novozymes, Kvadrat, Miljøministeriet, Udenrigsministeriet, VINNOVA, Region Skåne, Malmö Stad, Københavns Kommune og Region Hovedstaden. Initiativtagere til at bringe LAUNCH til Norden er en projektgruppe bestående af: KEA (Copenhagen School of Design and Technology), DAFI (Danish Fashion Institute), DDC (Danish Design Centre) og Leaderlab

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

GET IN TOUCH.

Let us help you drive transformational change!