Latest news

Partnerskabet SUSTAINABLE BUILD stiller endnu en gang skarpt på byggebranchens bæredygtige innovationsmuligheder

Nyheder i vores partnerskab SUSTAINABLE BUILD:

Nu starter SUSTAINABLE BUILD’s årshjul for 2019-2020. Vi sætter igen fokus på problemstillinger, der udfordrer branchen og søger efter de bæredygtige løsninger, som kan skabe ny værdi for den danske byggebranche. Vi inviterer dig og din virksomhed til at følge forløbet og byde ind på de områder, hvor I har særlig viden eller kompetencer at bidrage med.

Det er fjerde gang at SUSTAINABLE BUILD’s innovationsproces sættes i gang. Vi starter processen med at samle branchen på tværs af værdikæden til såkaldte Build-Up’s for at dykke ned i temaet og finde ind til de kerneudfordringer og manglende løsninger, der sætter stop for bæredygtig forandring. Dette indledende arbejde sker i august-september, hvor vi inviterer aktører på tværs af branchen og landet til at hjælpe med at identificere de vigtigste udfordringer og indsatsområder til Build-Up’s i henholdsvis Aalborg, Fredericia og København. På baggrund af disse events udformes innovationsudfordringen, hvor vi efterlyser de manglende løsninger hos innovatører i hele verden.

Fokus for det kommende årshjul

SUSTAINABLE BUILD’s temaer kommer altid fra byggebranchen selv og fastlægges i samarbejde med styregruppen. Der har været bred enighed om, at vi ikke er færdige med at have brugerne og livet i vores bygninger i centrum. Vi bygger derfor videre på temaet fra sidste årscyklus, ”Det Gode Indeliv” og ser på, hvordan vi sikrer, at vores bygninger i langt højere grad kan skabe rammerne om bæredygtige liv.

Vores liv i byer og bygninger er under forandring. I 2030 vil 60% af os bo i byer, derfor vil vi få mindre plads at leve på, hvilket øger behovet for fleksibel anvendelse og indretning i både boliger, kommercielle og offentlige bygninger. Der bliver i højere grad behov for løsninger, som kan facilitere, at vi deler dét, vi kan være fælles om, så vi reducerer det samlede ressourceforbrug, samt løsninger der imødekommer det øgede pres på materialer og komponenter, når vi bruger de samme områder mere.

Vores liv indendørs er i stigende grad genstand for bekymrende statistikker omkring sygdomsfremmende inaktivitet, ensomhed og depression, hvilket øger behovet for integrerede løsninger, som opfordrer os til bevægelse og til at træffe det bæredygtige og sociale valg i hverdagen.

Dette er nogle af områderne, vi vil udforske til vores Build Ups og vi ser frem til at møde aktører fra vores netværk igen i de kommende måneder og derigennem skærpe vores forståelse af branchens udfordringer på disse områder.

Du kan følge processen

Vi holder jer løbende opdateret på processen gennem SUSTAINABLE BUILD’s digitale kanaler:

Følg SUSTAINABLE BUILD’s LinkedIn side

Følg SUSTAINABLE BUILD’s Twitter kanal

Vil du være med?

Vil du gerne være med til at forankre bæredygtige løsninger i byggeriet, er du også velkommen til at kontakte os og høre om dine muligheder for at blive en del af SUSTAINABLE BUILD-netværket.

Kontakt Stine Kolding for mere information på stine@leaderlab.com eller +45 60166126

Tak for et berigende SUSTAINABLE BUILD Accelerator Forum 2019

På vegne af partnergruppen i SUSTAINABLE BUILD, takker vi endnu en gang alle de dygtige specialister, som bidrog med deres tid og ressourcer under SUSTAINABLE BUILD Accelerator Forum i BLOX den 11.-12. april 2019. Over disse to intense og berigende dage, samledes partnerskabet med andre nøgleaktører fra branchen i et Council, hvor årets 10 udvalgte innovatører fik sparring og råd til, hvordan de kan accelerere deres løsninger samt få nye kontakter og samarbejdsaftaler. Det var en fornøjelse at se, hvordan kombinationen af det store engagement fra Council og innovatørernes åbenhed var med til at flytte byggebranchen et skridt tættere på Det Gode Indeliv. Her er et udpluk af reaktioner fra årets Accelerator Forum:
”Sustainable Build sætter på en god måde fokus på værdien af det bæredygtige byggeri og fremmer konkrete initiativer ved at bringe nye innovatører sammen med den etablerede branche. Det kan der kun komme noget godt ud af – for bæredygtigt byggeri er fremtiden.” – Morten Frihagen, Dansk Håndværk
”Sustainable Build er et fantastisk initiativ. Byggebranchen har stort behov for innovation, da vi er en af de brancher, der påvirker verdens CO2 udslip meget og er meget fastlåste i hvordan vi kan bygge. Det er der alle mulige meget historiske og logiske forklaringer på, men det gør også at behovet for innovation er stort.” – Charlotte Algreen, ALGREEN Bæredygtighed, Procesledelse & Facilitering
”Her kan man møde de af byggeriets nøglepersoner der faktisk vil noget i forhold til cirkularitet og grøn omstilling.” – Lars Jørgensen, Egen Vinding og Datter
”Sustainable Build er katalysator for spændende netværk, hvor nye innovative og bæredygtige løsninger fødes og kan realiseres.” – Bodil E. Pallesen, Teknologisk Institut
Et udpluk af billeder fra dagene – find resten af billederne her:

HJÆLP ÅRETS INNOVATØRER!

Innovatørerne i SUSTAINABLE BUILD er for længst trukket i arbejdstøjet for at påbegynde arbejdet med at gøre Councils gode råd og projektforslag til virkelighed. Der er flere nye samarbejdsmuligheder på bedding med stort potentiale for Det Gode Indeliv – vi følger processen hele vejen og opdaterer jer løbende på vores LinkedIn og vores Twitter. Vil du samarbejde med en af årets innovatører, eller kender du nogen, som du tænker er oplagt for dem at snakke med? Eller har du folk i dit netværk, som skal kende til løsninger, der kan forbedre livet i bygninger?  Vi opfordrer jer stærkt til at fortsætte med at skabe god energi omkring innovatørerne, kontakte dem med leads, og dele deres videoer via jeres kanaler. Find alle innovatørerne og deres videoer her: “Det Gode Indeliv”

Få et formål med efteråret: Verdens bedste praktikanter søges

Hos Leaderlab hjælper vi organisationer, myndigheder og virksomheder mod bæredygtig vækst. Siden vores start i 2010 har vi hjulpet regeringer, byer og over 30 globale virksomheder med at udarbejde strategier, mobilisere aktører og udvikle partnerskaber, der skaber bæredygtig innovation. Ved siden af arrangerer vi konferencer og events, rådgiver organisationer, faciliterer innovationsprocessser og laver kommunikation.

HVEM LEDER VI EFTER?

Vi elsker aktivisme, skøre innovatører og folk med passion. For tiden har vi travlt med at hjælpe København med at skabe den folkelige forankring om det store klimatopmøde C40 Mayor Summit, som finder sted til oktober, drive vores partnerskab Sustainable Build og meget mere. Vi har derfor brug for folk til at hjælpe os.

 • Vil du forandre verden og gøre den lidt mere bæredygtig?
 • Er du nysgerrig, skør, modig og lidenskabelig?
 • Leder du efter et sjovt praktiksted, hvor du kan lære en masse?

Ja, vi leder efter en praktikant, men vi har en temmelig flad organisationsstruktur, så du vil ikke blive betragtet som “praktikanten”. Vi lover dig, at med en praktikplads hos os vil du blive udfordret.

Opgaverne er varierede og afhænger af dine evner og interesser, men vi vægter følgende kompetencer:

 • Projektledelse, planlægning og styring af mindre projekter
 • Formidling i ord, billeder, video og på SoMe – på dansk og engelsk
 • Indsigt i bæredygtighed
 • Mod på at række ud til mennesker, du ikke kender, ifm. rekruttering til events

Vi forestiller os, at du er:

 • Proaktiv og modig – bliver ved, når du mangler svar
 • Har en passion for bæredygtighed
 • I gang med en akademisk uddannelse
 • En holdspiller
 • Kan lide at skrive, designe eller tale med folk.

HVEM ER VI?

Vi er et team på fem, og vi bor med mange andre start ups og konsulentvirksomheder på BLOXHUB lige ved Langebro.

Fordele:

 • Gratis frokost: Nyd en gratis frokost med dine kollegaer hver dag
 • Fleksibel arbejdstid og ferie: Morgenperson eller natugle, dette job er til dig
 • Gratis kaffe / te: Få dit koffeinfiks gratis
 • Fri badning: Vi hopper i havnen så ofte vi kan
 • Sjov: Vi er hos Leaderlab, fordi vi kan lide det uformelle

Praktikperioden er fra 1. august til 15. december, men du er velkommen til at starte før. Send en kort ansøgning pr. email til info@leaderlab.com med dit CV. Husk at angive, hvornår og hvor længe du kan være hos os. Det er som udgangspunkt en fuldtidsstilling, men selvfølgelig kommer dine studier først.

Vi ser frem til at høre fra dig!

Årets 10 udvalgte SUSTAINABLE BUILD innovatører er fundet

I år er fokus rettet mod ”Det gode Indeliv” med brugerne i centrum. Vi modtog hele 62 ansøgninger fra 19 forskellige lande, som alle stræbte efter at komme med i forløbet med deres innovationer. Efter en hård udvælgelsesproces er vi nu stolte over at kunne præsentere årets 10 udvalgte innovatører. 

De 10 udvalgte spænder over et bredt felt med alt fra digitale måle- og analysesystemer over AI driftssystemer til specifikke produkter som interaktive plantesystemer og bæredygtige brusesystemer.

DE 10 INNOVATIONER ER:

What’s next?

De 10 innovatører skal nu forberede sig til SUSTAINABLE BUILDs Accelerator Forum d. 11.-12. april, hvor de skal præsentere deres innovation foran SUSTAINABLE BUILDs partnere og udvalgte eksperter, herunder Henning Larsen Architects, Grundejernes Investeringsfond, Tarkett, NCC, PensionDanmark samt Region Midt. Her vil de få rådgivning og støtte til at skalere innovationerne, så de kan implementeres i branchen og bidrage til øget vækst inden for bæredygtigt byggeri og ikke mindst et bedre indeliv for brugerne.

Læs mere på sustainablebuild.dk 

C40 & CPH: LIVE LIKE TOMORROW

Science is clear. We have to act now to reduce the climate change. And we need to get everyone involved in new innovations, new practices and a different happier, healthier and much more climate friendly lifestyle.

In autumn this year between October 9th and 12th, mayors and leaders from 96 different global cities will descend upon Copenhagen to attend the C40 Mayor Summit. Through their own words and contexts, attendees will present innovative actions they have taken to reduce greenhouse gas emissions and improve climate resilience. They will debate, discuss and provide solutions to unite everyone together in taking bold and urgent actions needed to keep global temperature rises to below 1.5°C.

ANDEL x LEADERLAB

The twist this year comes in the form of citizen engagement, and we are inviting you in! Here in the Nordics we are passionate about collaboration, joining together to explore and seek solutions to global challenges. Leaderlab, in partnership with our friends Andel we will be delivering the Citizens Engagement Platform at the C40 Mayors Summit. Our ambition is big and bold, we are calling on all Copenhageners to engage in this process and showcasing our city with pride.

There will be a whole host of different opportunities for engagement, from media to business forums to jumping into a GreenKayak, so do watch this space as the programme for events and activities evolves.  

Mayors and 1,500 experts and enthusiasts from cities, companies and organizations all over the world come to Copenhagen in October to show how cities can speed up the sustainable change, we so critically need. And we will work hard to bring enthusiasm out all over Copenhagen. Cities are a meeting place, something that is real to all of us. In a world where climate goals and sustainability can become very abstract sizes, the city is a concrete thing we all have a relationship with.

So we have to show all the mayors and experts how to live, taste and feel the sustainable life in Copenhagen. And we must learn and listen to how to do things elsewhere.

CURIOUS?

Write if you are curious to Toke Sabroe at toke@leaderlab.com

GET IN TOUCH.

Let us help you drive transformational change!